Zlatan partnerskap med Bethard

Zlatan Ibrahimovic valgte å avslutte fotballkarrieren i England for å gå inn på eiersiden i nettcasinoet Bethard. Etterpå er det dukket opp problemstillinger rundt hva dette engasjementet betyr for spill i sommerens fotball-VM.

Bethards nye ambassadør har flyttet over Atlanteren for spill hos LA Galaxy i Major League Soccer. Det er som vanlig mye spekulasjoner rundt stjernespilleren. Kommer han til VM eller ikke? Zlatan ga seg på landslaget etter EM i 2016. Som et lag uten stjernen Ibra, klarte Sverige å ta seg til VM i Russland. Dette er landslagsjefen seg bevisst. Derfor er han ikke superivrig på et Zlatan-comeback. Langtidsskaden skaper uansett usikkerhet rundt om Ibra kommer i form tidsnok.

VM-deltagelse krever salg av aksjene

Hva betyr så engasjementet i Bethard for VM-Spill? Regelverket til det internasjonale fotballforbundet FIFA er krystallklart. I følge FIFAs etiske regelverk, kapittel fire, regel 25, kan ingen spiller eie andeler i selskaper som markedsfører gambling. Dermed må aksjene selges om Ibra skal spille VM-fotball. Fra Bethards side er de klare til å kjøpe tilbake aksjene om problemstillingen blir aktuell.

Før den tid må imidlertid to ting skje. Zlatan må komme i VM-form etter langtidsskaden. Og landslagssjef Janne Andersson må ta ut Zlatan til laget.