Dette er Lionell Messi

Alle som følger med på internasjonal fotball vet at den argentinske spilleren Lionel Messi er like viktig for klubblaget Barcelona og det argentinske landslaget, som fire hjul er for de fleste biler. Med andre ord ganske så essensielt. Hva er det som gjør at Lionel Messi er så viktig uansett hvor han spiller fotball?

En av tidenes største fotballspillere

Forklaringen er ganske så enkel. Han er rett og slett en særdeles god fotballspiller. Kanskje en av de beste gjennom alle tider, selv om det er vanskelig å sammenligne spillere som aldri har spilt fotball sammen. Det er noe av grunnen til at brasilianske Pele hevder at han er den beste gjennom tidene, mens argentinske Maradona mener han er det. Også bedre enn sin landsmann.

Verdens beste spiller 5 ganger

Det kan man sikkert ha sine tanker om, men det er iallefall slik at Lionel Messi er blitt kåret til verdens beste spiller hele fem ganger siden 2009. Hvert år i skarp konkurranse med portugiseren Christiano Ronaldo i Real Madrid. Faktisk har de vunnet denne prisen fem ganger hver siden 2008. Det betyr at den som vinner prisen for 2018 på papiret vil være verdens beste fotballspilleren for tiden. Rivaliseringen mellom disse to er stor og det er ingen hemmelighet at de aldri stemmer på hverandre. Det er også grunn til å anta at de begge to finner mye inspirasjon i denne konkurransen.

Liten av vekst, men stor på banen

Lionel Messi ble født i Argentina i 1987. Som elleveåring fikk han diagnosen veksthormonmangel, og foreldrene flyttet derfor til Barcelona for at han skulle få best mulig behandling. Selv i dag ruver han ikke mer enn 170 cm over bakken, men det har aldri hindret han på fotballbanen. Kanskje har det vært en fordel. I Barcelona ble han rekruttert til Catalonias stolthet, og i en alder av 17 år debuterte han for Barcelona i oktober 2004. Siden er det blitt mye gull, heder og ære.

Mange mesterskap og mål for Barcelona

For Barcelona er det blitt mange serie- og cupmesterskap. I tillegg til at han har pøst på med mål. Der har han også konkurrert med Ronaldo om å bli toppscorer i spansk fotball. Fire seire i Champions League har han også fått med seg for Barcelona.

VMs beste spiller i 2014

Messi fikk tilbud om å spille for det spanske landslaget, men han valgte heller det argentinske. Debuten kom i 2005. I 2008 ble han olympisk mester med Argentina. Han er svært viktig for det argentinske landslaget, men i de store mesterskapene har det ikke alltid gått like enkelt på banen som det har gjort for Barcelona.

Noe av grunnen til det har nok vært at landslaget ikke har spilt på samme måte som Barcelona, og dermed har ikke Messi kommet til sin rett. Imidlertid passet spillestilen bedre for Lionel Messi under fotball-VM i 2014. Og da klarte det argentinske laget å komme seg helt til finalen, hvor det dessverre for Messi og alle andre fotballgale argentinere endte med tap for Tyskland. I tillegg til sølvmedaljen fikk Messi med seg en premie til. Han vant Gullballen og ble dermed kåret til VMs beste spiller.